Bomuldsstrømper

Modige bomuldsstrømper med smart knapsystem
Du kender det sikkert godt: Der skal vaskes tøj, og når maskinen er færdig, skal tøjet hænges op. Strømperne er ud over det hele, og det er svært at finde nogen, der matcher. Pyt – det kan vente, til de er tørre. Desværre bliver det ikke nemmere at finde sokke-makkere, efter strømperne er tørret, og er der i øvrigt ikke også nogen af sokkerne, der pludselig ikke har en makker overhovedet?

Studier viser, at vi mister 1,3 sokker i gennemsnit. Pr. måned. Men det sker ikke, når du har bomuldsstrømper fra SockiSocki. De har nemlig et smart, integreret knapsystem, hvor du kan knappe dine strømper sammen før vask – på den måde bliver de sammen, og du kan nemt både tørre og sortere dem bagefter. Nemt og hurtigt.

Trykknapperne er placeret i sokkens rib og er ikke synlige, når du har strømperne på. 

Behagelige bomuldsstrømper

SockiSocki strømpen er en af de mest behagelige bomuldsstrømper, du nogensinde kommer til at bære. Den har håndketlet tå, der aldrig generer, og så er den fremstillet af en særlig garnsammensætning, der er utrolig slidstærk og holdbar.

Bomuldssokken er fremstillet af:
• 80 % kæmmet bomuld (combed cotton)
• 17 % polyamid
• 3 % elastan
Bomuldssokker fra SockiSocki krymper ca. 1 % ved første vask (40°C.) 

Vores 3 klassiske bomuldsstrømper og nogle af vores knappe farver.

Materialerne

Bomuld bliver ofte brugt til at lave sokker af, da det er et blødt, åndbart naturmateriale. Kæmmet bomuld er desuden blødere og mere holdbart end almindelig bomuld. Jo mere bomuld, der er i sokkerne, jo blødere er de. Polyamiden sikrer yderligere slidstyrke og bidrager til en elastisk sok, der er nem at få af og på. Polyamid gør desuden, at sokkerne krøller mindre. Elastan giver også elasticitet og gør det muligt at strække sokken, uden den går i stykker. 

Se vores store udvalg af Klassiske Herrestrømper her i Shoppen

Fakta om bomuld.

Man har brugt bomuld i over 3000 år, men det var først efter 2 verdenskrig man begynde at bruge kemikalier i bomulden.

II dag bruges bomuld i over 40% af alt tekstile

Bomuldsplanten dyrkes på ca. 5% af verdens landbrugsarealer

Bomuldsplanten er en busk, der er vokser i tropiske og subtropiske regioner rundt om i verden, herunder Amerika, Afrika, Egypten og Indien.

Den største mangfoldighed af vilde bomuldsarter findes i Mexico efterfulgt af Australien og Afrika.

Der produceres omkring 25 millioner ton bomuld årligt. (Det kan blive til mange bomuldsstrømper på et år)

Indien er det land i verden som producere mest bomuld.

Kina sender i 2019 et bomuldsfrø til månen ombord på Chang 4, som lande på bagsiden af månen, frøet ligger stadig ombord på Chang4, hvor den kinesiske rumfarts organisation siger at bomuldsfrøet spire. Hvilket gør bomuldsplanten til den første plante i rummet.

De første strømper blev lavet omkring det tolvte århundrede. På den tid var det silke, uld og bomuldsstrømper som blev lavet i hånden.

Den første store revolution inden for strømper kom i 1589, da man begynder at producere strømper på maskine og derved kunne producere strømper 6 gange hurtigere end normalt.

Den næste store revolution kommer i 2019 da SockiSocki kommer med strømper som forbliver sammen under vask. Det skulle gerne sætte en stopper for alle de enlige strømper som før denne tid var dukket op hjemme i de danske hjem. 

Fordel ved bomuldsstrømper.

Strømper holder selvføledige dine fødder varme på de kolde dage, og gør det behagelige at have sko på, Men du viste nok ikke at nogle af de bedste ting ved at have strømper på er.

De fleste strømper virker svedtransporterende, og da vores fødder hører med til de kropdele som er i den høje ende af svedproducerende dele, er det rart at strømper på for at undgå lugtgener. 

Liquid error (templates/page.pagefly.52e98d70 line 44): product form must be given a product

Bomuldsstrømper som forbliver sammen under vask og tørring